Bu Blogda Ara

31 Ekim 2018 Çarşamba

KÖRİLİ TAVUK ÇORBASI




KÖRİLİ TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:

300 gr. Fileto tavuk göğsü eti

1 soğan

1 yemek k. Tere yağ

1 yemek aycicek yağı

3 Su b.su

Tuz , Karabiber

1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için :

1 Tatli kaşığı köri

1yumurta sarısı

1 buçuk  yemek k. Un

1 Su b. Süt

HAZIRLANIŞI :

Tencereye 3 su b. suyu ve eti koyup haslayin .
Tavuk etlerini tencereden alın. Suyu ayrı bir kaba alın.
 Aynı tencereye tere yağını ayçiçek yağını alın eritin .
Üzerine yemeklik dogradiginiz soğanı ekleyip soteleyin.
 Tavuk suyunu ve tavuk etlerini ekleyin.
Derin bir kaba köri yi ,yumurta sarısını ,unu ve sütü ekleyip karıştırın.
 Maydanoz , tuzu ve karabiber ekleyip ocaktan alın sicakken ve limon dilimleriyle servis yapın. afiyet olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder