KÖRİLİ TAVUK ÇORBASI
MALZEMELER:
300 gr. Fileto tavuk göğsü eti
1 soğan
1 yemek k. Tere yağ
1 yemek aycicek yağı
3 Su b.su
Tuz , Karabiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için :
1 Tatli kaşığı köri
1yumurta sarısı
1 buçuk yemek k. Un
1 Su b. Süt
HAZIRLANIŞI :
Tencereye 3 su b. suyu ve eti koyup haslayin .
Tavuk etlerini tencereden alın. Suyu ayrı bir kaba alın.
Aynı tencereye tere yağını ayçiçek yağını alın eritin .
Üzerine yemeklik dogradiginiz soğanı ekleyip soteleyin.
Tavuk suyunu ve tavuk etlerini ekleyin.
Derin bir kaba köri yi ,yumurta sarısını ,unu ve sütü ekleyip karıştırın.
Maydanoz , tuzu ve karabiber ekleyip ocaktan alın sicakken ve limon dilimleriyle servis yapın. afiyet olsun. ..
MALZEMELER:
300 gr. Fileto tavuk göğsü eti
1 soğan
1 yemek k. Tere yağ
1 yemek aycicek yağı
3 Su b.su
Tuz , Karabiber
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için :
1 Tatli kaşığı köri
1yumurta sarısı
1 buçuk yemek k. Un
1 Su b. Süt
HAZIRLANIŞI :
Tencereye 3 su b. suyu ve eti koyup haslayin .
Tavuk etlerini tencereden alın. Suyu ayrı bir kaba alın.
Aynı tencereye tere yağını ayçiçek yağını alın eritin .
Üzerine yemeklik dogradiginiz soğanı ekleyip soteleyin.
Tavuk suyunu ve tavuk etlerini ekleyin.
Derin bir kaba köri yi ,yumurta sarısını ,unu ve sütü ekleyip karıştırın.
Maydanoz , tuzu ve karabiber ekleyip ocaktan alın sicakken ve limon dilimleriyle servis yapın. afiyet olsun. ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder