Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2018 Çarşamba

AĞZI AÇIK POĞAÇA


MALZEMELER:

2 su bardağı süt

 1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

 1 küçük paket instant maya

 Aldığı kadar un


ÜZERI ICIN:

yumurta sarısı

İçine; peynir, maydanoz

HAZIRLANIŞI :

Sütü ılık hale getirin içine mayayı atın ve eritin.

 Derin bir kaba tüm malzemeyi ekleyin, mayalı süt dahil.

Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.

 Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin.

 Hamurun bulunduğu kabı streç filmle kapatarak 1 saat mayalandırın.


 Mayalanan hamura fotoğraftaki gibi şekil vererek için peynirli harç koyun ve yağlanmış fırın tesisine sıralayın.

 Üzerine yumurta sarısı sürün, 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder