MALZEMELER:
1 Paket margarin 250gr. (Oda sıcaklığında yumuşamış )
1 kutu pudra şekeri 250 gr
1Su bardağı sıvı yağ
1Yumurta
4 yemek k. buğday nisaştası
1 Paket vanilya
1 Paket hamurkabatma tozu
Yeteri kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
HAZIRLANIŞI :
Yumuşak margarini derin bir kaba alın .
Pudra şekerini ekleyin ve karıştırmaya başlayın .
Sıvıyağ ve yumurtayı ilave edin.
Vanilya, kabartmatozu ,buğday nişastası ile beraber unu yavas yavas ilave edin.
Çok yumuşak bir hamur olmalı fazla un eklemeyin.
Elinize portakal büyüklüğünde parçalar alın ve tırtıl kalıbına baş parmaginizla iterek tepsiye üstten bastırarak yuvarlak şekil verin.
Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın .
170 derecelik fırında çok az kizarinca çıkarın ve soğuyunca ortalarına kayısı marmelatı koyun ve servis yapın ..
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder