ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
Asma yaprağı
Bir kg. satır kıyması
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek k. Domates saçları
1 yemek k. Biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarmısak
Baharatlar yazacaklarim miktarı isteğinize damak tadınıza göre koyun
Pul Biber, kara biber , nane, kimyon, tuz
HAZIRLANIŞI :
Yapraklarımızı akşamdan suya basın ki fazla tuzu alınsın ..
Yazdığım bütün malzemeyi soğan ve maydanoz doğrayıp diğer malzemeyle iyice yoğurup karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz. .
Bütün harcımız bitene kadar yapraklara sarıyoruz .
Sarmalarımızı tencereye koymadan önce tencerenin dibine bir sıra yaprak serin ve sarmalarımızı yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su koyun ve ağırlık yapacak bir tabak veya sarma dolma üzerine koymak için olan taşlardan var onu koyup fokurdadıktan sonra ateşi kısıp 50 dk. Pisiriyoruz üzerine tuz veya herhangi bir sos koymadım diye unuttum sanmayın yaprak tuzlu olduğu için tuz atmıyorum salça yağda iç harcında yeterince olduğu için gerek görmüyorum lezzetinde bir fark olmuyor 50 dk. Piştikten sonra 20 dk. dinlendirin ve servis yapın...
AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
Asma yaprağı
Bir kg. satır kıyması
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek k. Domates saçları
1 yemek k. Biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarmısak
Baharatlar yazacaklarim miktarı isteğinize damak tadınıza göre koyun
Pul Biber, kara biber , nane, kimyon, tuz
HAZIRLANIŞI :
Yapraklarımızı akşamdan suya basın ki fazla tuzu alınsın ..
Yazdığım bütün malzemeyi soğan ve maydanoz doğrayıp diğer malzemeyle iyice yoğurup karıştırıp iç harcımızı hazırlıyoruz. .
Bütün harcımız bitene kadar yapraklara sarıyoruz .
Sarmalarımızı tencereye koymadan önce tencerenin dibine bir sıra yaprak serin ve sarmalarımızı yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su koyun ve ağırlık yapacak bir tabak veya sarma dolma üzerine koymak için olan taşlardan var onu koyup fokurdadıktan sonra ateşi kısıp 50 dk. Pisiriyoruz üzerine tuz veya herhangi bir sos koymadım diye unuttum sanmayın yaprak tuzlu olduğu için tuz atmıyorum salça yağda iç harcında yeterince olduğu için gerek görmüyorum lezzetinde bir fark olmuyor 50 dk. Piştikten sonra 20 dk. dinlendirin ve servis yapın...
AFİYET OLSUN
Elinize sağlık içinde ne olsa yerim
YanıtlaSilAynen söz konusu sarmaysa bende her türlüsünü severim
YanıtlaSil