Bu Blogda Ara

2 Şubat 2019 Cumartesi

ETLİ YAPRAK SARMASI


ETLİ YAPRAK SARMASI
MALZEMELER:
Asma  yaprağı
Bir kg. satır kıyması
1 Su bardağı pilavlık bulgur
1 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek k. Domates saçları
1 yemek k. Biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarmısak
Baharatlar yazacaklarim miktarı isteğinize damak tadınıza göre koyun
Pul Biber,  kara biber , nane,  kimyon, tuz
HAZIRLANIŞI :
Yapraklarımızı akşamdan suya basın  ki fazla tuzu alınsın ..
Yazdığım bütün malzemeyi soğan  ve maydanoz doğrayıp diğer malzemeyle iyice yoğurup karıştırıp  iç harcımızı hazırlıyoruz. .
Bütün harcımız bitene kadar yapraklara sarıyoruz .
Sarmalarımızı tencereye koymadan önce tencerenin dibine bir sıra yaprak serin ve sarmalarımızı yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su koyun ve ağırlık yapacak bir tabak veya sarma dolma üzerine koymak için olan taşlardan var onu koyup fokurdadıktan sonra ateşi kısıp 50 dk. Pisiriyoruz üzerine tuz veya herhangi bir sos koymadım diye unuttum sanmayın yaprak tuzlu olduğu için tuz atmıyorum salça yağda iç harcında yeterince olduğu için gerek görmüyorum lezzetinde bir fark olmuyor 50 dk. Piştikten sonra 20 dk. dinlendirin ve servis yapın...
AFİYET OLSUN

2 yorum: