MALZEMELER
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr)
Üzeri için:
1 paket süt kreması
2 paket bitter çikolata (80gr x 2)
Antep fıstığı ve vişne taneleri (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle tart kalıbını yağlayalım.
Yumurta ve şekeri bir süre çırpalım.
Ardından diğer malzemeleri ekleyip,çırpmaya devam edelim.
Kek harcını,yağlanan tart kalıbına boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
Çok kısa sürede pişiyor, kürdan testini yapıp, fırından alalım.
Keki soğumaya bırakalım.
Kremayı ocağa alıp, kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutup, altını kapatalım.
Bitter çikolataları içine kırıp, erimesini sağlayalım.
Karıştırdıktan sonra ılımasını bekleyelim.
Ilıyan sosu kekin üzerine dökelim. Vaktimiz varsa 1 gece dinlendirip, üzerini dilediğimiz malzemelerle süsleyip, servis yapalım.
Benim vaktim olmadığından, 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yaptım ama ertesi güne kalan dilimler çok daha lezzetli oldu.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder