MALZEMELER:
4 Tane tam parça but
4 tane patates
2 yemek k. tereyağ
3 yemek k. sıvıyağ
1 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yemek k. domates salçası
1 yemek k.biber salçası
1 tatlı k. kekik
1 tatlı k. pul biber
1 çay k. karabiber
1 tatlık. tuz
2 su b. su
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup iri iri doğrayalım. Kuru soğanları ,sarımsakları ekleyip baharatları ekleyelim,salçaları ve yağları katıp bütün malzemeyi iyice karıştırıp harmanlayalım .
Tavukları alta dizelim diğer kalan malzemeyi güvecimize yerleştirelim bir kenarından suyunu
ekleyin . Üzerini önce yağlı kağıt sonra folyo ile kaplayıp üzerine bıçak yardımıyla iki delik açın eğer imkanınız varsa tas fırına verin yoksa kendi fırınınızda pişirebilirsiniz . Yaklaşık bir buçuk saatte pişiyor ..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder