Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2017 Pazar

TAVUK GÜVEÇ


MALZEMELER:

4 Tane tam parça but

4 tane patates

2 yemek k. tereyağ

3 yemek k. sıvıyağ

1 tane kuru soğan

4 diş sarımsak

1 yemek k. domates salçası

1 yemek k.biber salçası

1 tatlı k. kekik 

1 tatlı k. pul biber

1 çay k. karabiber

1 tatlık. tuz

2 su b. su

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri soyup iri iri doğrayalım. Kuru soğanları ,sarımsakları ekleyip baharatları ekleyelim,salçaları ve yağları katıp bütün malzemeyi iyice karıştırıp harmanlayalım .
Tavukları alta dizelim diğer kalan malzemeyi güvecimize yerleştirelim bir kenarından suyunu 
ekleyin . Üzerini önce yağlı kağıt sonra folyo ile kaplayıp üzerine bıçak yardımıyla iki delik açın eğer imkanınız varsa tas fırına verin yoksa kendi fırınınızda pişirebilirsiniz . Yaklaşık bir buçuk saatte pişiyor ..

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder