Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2017 Pazar

BEYAZ LAHANA TURŞUSU


MALZEMELER:

Yaklaşık 5 kg. gelecek lahana

4 tane orta boy kırmızı pancar

3 baş sarımsak

yarım kg. acı sivri biber 

3 su b. üzüm sirkesi

3 su b. kaya tuzu

1 çay b. limon tuzu

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeyi önce tertemiz yıkayalım.
Lahanayı ince ince doğrayalım , sarmısakları soyalım dilimleyelim, pancarları soyup rendeleyelim.

On kg. alacak bir cam kavanozun içerisine ben bu malzemeye göre söylüyorum siz yarı yarıya azaltıp daha az veya daha çok yapabilirsiniz doğradığınız lahanaların bir kısmını koyalım üzerine sarımsak serpelim bir kaç tanede sivri biber koyup bu işlemi bütün malzeme bitene kadar tekrar edelim ..

Pancarları rendeleyelim bu işlemi yaparken eldiven takmanızı tavsiye ederim renk verir elinize , üzerine sirkeyi, tuzu ,limon tuzunu ve 3 kg. su ekleyip iyice karıştırın lahanaların üzerine boşaltın, suyu az gelirse biraz daha ilave edin ve kavanozun kapağını kapatın yaklaşık iki hafta sonra turşunuz hazır suyuyla beraber sos gibi servis yapabileceğiniz bir turşu ..
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder