Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2018 Pazartesi

İÇLİ KÖFTE


MALZEMELER:

2 Su bardağı ince bulgur 

3 orta boy haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı salça 

1 çay kaşığı kimyon,tuz 

1 yumurta 

2 yemek kaşığı un

HARCI İÇİN :

 2 soğan

 300-400 gram kıyma 

yarım demet maydanoz 

sıvı yağ, tuz, karabiber

 HAZIRLANIŞI:

ilk önce harcı hazırlamak için soğanları küp küp doğrayıp soteliyoruz üzerine kıymaları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
 Tuzunu ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz .
Maydanozunu ekleyip soğuması için buzluğa atıyoruz. 
Bu arada bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1,5 bardak sıcak su döküp bulguru şişmeye bırakıyoruz. 
Bulgur şişince yumurtayı rendelenmiş patatesleri tuzu kimyonu unu salçayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz 
Harcın durumuna göre un isterse ekleyip sıkı bir hamur elde ediyoruz. 

Avuç içimize sığacak büyüklükte kesip işaret parmağımızla içini oyup köfte şeklini veriyoruz. 
Şekil verirken yapışmaması için elimizi ıslatmalıyız hazırladığımız harcı kaşıkla içine doldurup kapatıyoruz. Harç bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz. 
Daha sonra yağda kızartıyoruz.. Sunuma hazır. 
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder